查看: 299|回復: 3

GoBee.Bike:對香港失望

其實GoBee.Bike 喺香港一推出就問題多多,先係註冊個 App 就被收取按金。用家要搞一大輪先可以退回。GoBee.Bike CEO Raphael話個 App只不過用左2個月時間去設計同運作,唔怪得問題多多。

Gobee.Bike 香港推出短短幾日時間,就發現零件損壞,單車零件被偷等問題,試運行第一個週末更加發生有三架單車被人掟落城門河事件,Raphael 直言可怕,嚇壞遊客。

網上圖片

GoBee.Bike 香港

GoBee.Bike 香港

網上圖片

Gobee.Bike YouTube 宣傳片

新事物嘅出現總係問題多多,就睇點解決,有冇心去解決。而喺香港呢個處處受限嘅地方,點樣獲得支援都好緊要,香港人配不配有一套自己嘅公共單車系統,香港人加油啦。

回復

@mr.irongobee bike 個 app 掃完隻code 要等成差唔多2-3秒先unlock 到個鎖。有啲車嘅QR code 掃唔到。
回復 支持 1 反對 0

鐘意gobee bike 個單車車身設計
回復 支持 1 反對 0

Annie1120 發表於 24/4/2017 13:37
鐘意gobee bike 個單車車身設計

但同gobee bike 個logo顏色好唔襯
回復 支持 反對